МЕДОТЕРАПИЯ

Лечебната сила на меда е известна още от древността, освен вода и въглехидрати, медът съдържа важни микроеленемтни и минерали, витамини, някои ензими и антибиотични вещества. Медотерапията представлява цялостен природен метод на лечение, който съчетава специфична масажна техника с изключителните лечебни качества на пчелния мед. Целта е отстраняване на натрупаните токсини от тъканите на организма.

 

Освен, че е много калоричен и се усвоява изключително добре от организма, медът е и добре познат като естествен антибиотик. Това прави медотерапията много подходяща за подхранване на най-големия орган в човешкото тяло – кожата. След масаж с мед кожата е свежа, тонизирана и дълбоко почиствана.

 

Масажът с мед влияе силно тонизиращо на целия организъм, като е особено ефективен при артроза, белодробни заболявания, чернодробни болести, главоболие, безсъние, депресии, синдром на хроничната умора. Много е подходящ за пушачи и за хора, изложени на негативни фактори в ежедневието си. Терапията се прилага с детоксикация, подхранване и стягане на кожата. Може да се предлага в комбинация със сауна или да се прави с помощта на сауна-одеало.